lauantai 9. maaliskuuta 2013

Liikkuvan kuvan tutkija Vera ArjomaVera Arjoma johdatti meidät Kirjavaisenkadulle Takahuhtiin. Siellä sijaitsi suuri omakotitalo, taiteilija-ateljee, missä riitti rivitolkulla pieniä työhuoneita. Taiteen syntymäpaikkoja. Seinille oli aseteltu eri taiteen alan ihmisten töitä ja tunnelma oli melko kotoisa.

Arjoman työhuone oli pieni ja jännittävä. Huomion kiinnitti heti seinälle aseteltu valokuvasarja keskeneräisestä työstä nimeltä Kukoistus. Työssä kuvataan pieniä lapsia kauniiden kukkien lomassa. Kuvat näyttävät alkuun muokatuilta Photoshop kuvilta, mutta kun lähemmin katsoo, ymmärtää että ne ovatkin pysäytyskuvia videosta. Arjoma kertoo tutkivansa mielellään liikkuvaa kuvaa ja sen mahdollisuuksia sekä videoinstallaatioita.

Arjomaa sanoo tutkivansa töissään luonnon kiertokulkua sekä elämän ja kuoleman vuorovaikutusta. Hän ei niinkään sano olevansa kovin kantaaottava tai poliittinen taiteilija. Päätyminen taiteilijaksi ei myöskään ollut yksiselitteinen valinta. Se vain tapahtui. Naisella riittää hurjasti ideoita, mutta ei välttämättä aikaa ja mahdollisuuksia toteuttaa niitä. Näin oli myös nuorena, jolloin häntä kiinnosti shokeeraavat luontoon ja eläinten oikeuksiin liittyvät työt.

Tässä linkki Vera Arjoman nettisivuille: http://www.veraarjoma.com/Vera-Arjoma

Kuvauspäivän ongelmiksi koituivat kameran akku, joka oli menettänyt tehonsa oltuaan muutaman tunnin kylmässä autossa, mutta ongelmasta selvittiin kärsivällisyydellä ja pienellä kävelylenkillä. Taiteesta puhuminen on aina mukavaa ajankulua tekniikan vihoitellessa.

Jakso tulee pian Youtubeen sekä ensi tiistaina 12.3 kello 18:00 alkaa kahdeksas ja VIIMEINEN lähetyksemme sekä nettitv:llä että VäriTV-kanavallamme.

Katsomisnautintoja ja kiitos ajastanne Luovan Hulluuden parissa !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti